Emléktábla Kolár Péternek

Fotó: Dunajszky Éva

A Csemadok Kassai Városi Választmánya domborművel ellátott emléktáblával kíván tisztelegni a szervezet néhai elnöke, Kolár Péter emléke előtt. A bronztábla a kassai Csemadok-székház belső udvarának falát díszíti majd, és a tervek szerint még az idén elkészül.

Kolár Péter (1947-2017) meghatározó személyisége volt nemcsak a kassai, de az egész felvidéki magyar közéletnek: évtizedeken át a városi, majd az országos Csemadokban  titkári és elnöki munkakört töltött be, valamint a Thália Színház  igazgatójaként tevékenykedett.

Az emléktábla elkészítéséhez szükséges összeget részben a Magyar Kormány által folyósított anyagi támogatásából, valamint abból az összegből fedezzük, melyet a Csemadok az idén Kassa Város Díjában részesülve juttatásként kapott. A teljes költség azonban –  számításaink szerint – ennél még néhány száz euróval magasabbra rúg, így Önökhöz fordulunk segítségért.

Kérjük mindazokat, akik fontosnak tartják Kolár Péter emlékének megőrzését, lehetőségeikhez mérten támogassák az emléktábla ügyét.

Adományaikat személyesen a kassai Csemadok titkárságára (Kovács utca  38.), vagy átutalással az alábbi számlaszámra lehet eljuttatni:
IBAN:SK71 5200 0000 0000 0559 7424
A megjegyzés rovatban, kérjük, írják be: Kolar.

A gyűjtés 2019. szeptember 30-án zárul.

Köszönettel: a Csemadok Kassai Városi Választmánya

Forrás: Felvidék.ma