Emléktáblát avattak Dobos László tiszteletére Királyhelmecen

Dobos László emléktábla a szülőház falán Királyhelmecen. (Fotó: ta)

A helyi Mécs László Polgári Társulás emléktábla-avató megemlékezést szervezett Dobos László író szülőházánál június 4-én, Királyhelmecen.

Az emléktábla leleplezésénél ünnepi beszédet mondott dr. Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, a Magyar Országgyűlés volt elnöke (2002-2009), és Batta György író. Az egybegyűlteket az emlékünnepséget levezető Máté László és Szesztay Ádám kassai főkonzul köszöntötte. A köszöntőket követően Mátyás Hudák Katalin megzenésített Ady verseket adott elő.

Az emléktáblát Köteles László a Csemadok országos alelnöke és Furik Csaba Kisgéres polgármestere, Kassa megyei képviselő leplezte le.

A Dobos család nevében Ifj. Dobos László mondott köszönetet a szervezőknek, a támogatóknak, valamint Dobos László tisztelőinek. A rendezvény fő szervezője a Mécs László Polgári Társulás elnöke, Csurgó Dezső nyugalmazott tanár volt. Az emléktábla előtti megemlékezés a Szózat közös éneklésével zárult.

Ezt követően az emlékező gyülekezet a közeli szoborparkban 2015 októberében felavatott Dobos László szoborhoz vonult, ahol elhelyezték az emlékezés koszorúit.

A Nemzeti Összetartozás Napján megtartott emlékünnepség felemelő pillanatait élhették meg a rendezvényen jelenlévő emlékezők.

(Az ünnepi beszédek részletes tartalmával, illetve teljes terjedelmű közlésével rövidesen frissítjük tudósításunkat.)

Forrás: Thököly Angéla, Felvidék.ma